Dienstag, 20. März 2007

утрото

Отваряш оченце..после друго. Утрото те заварва в рутинното хоризонтално положение. Погледът ти се разхожда замаян по тавана, докато се опитваш да преровиш съня си. Заключенията, до които си достигнал в РЕМ състоянието си, губят постепенно своята достоверност и убедителност. До обяд ще си ги забравил.
Утрото е преходът. А твоята реакция?
Можеш да да станеш и да полееш цветята, да поговориш с тях и да ги попиташ как им се харесва слънцето днес. Или да разкажеш на съседа от долният етаж до какви точно умозаключения си стигнал в съня си, преди да си ги забравил или обезценил, да го попиташ за мнението му докато е още сънен и да му пожелаеш един безболезнен преход към ежедневието. Целувката е символична, но не задължителна.
Вместо това ставаш и се насочваш несъзнателно към географския център на съвременното си битие.Натсискаш копчето и милиони електрони се вливат в безчуственото тяло на твоя неотлъчен приятел. Той е ЧИП, а ти си Дейл.
(дано сте гледали неделните дестки по Канал1). Вторачваш се в него, прозрачен и огледален . ЧИП е твоето утро. ЧИП е твоят преход. Преходът към...не се сещам, пък и е прекалено лично..
Опа...Стана 12:47. Вече е обяд а така ми се искаше да разкажа на някой какво съм сънувал..Нищо друг път.
А вие утре като се събудите: изЧИПкайте се!

6 Kommentare:

anchett hat gesagt…

I like :)както обича да казва Нико!

Мм, даам, това със сънищата го изживявам много плътно. ДОри съм обмисляла да си водя дневник на сънищата, щото наистина интензивно сънувам и ми е интересно дали има някаква логическа нишка...

аз помня Чип и Дейл !! :)

Стоян hat gesagt…

а как се казваше рубриката спомня ли си някой? Гумените Мечета, чичо Скрудж също бяха от нея...

N7 hat gesagt…

Часът на Уорнър?

Стоян hat gesagt…

da be viarno!

Георги hat gesagt…

хаха явно преход към обяда? :)

И не служи ли този географски център само за задоволяване на фалшиви нужди? Според мен трябва да се научим малко на децентрализация, защото съседът отдолу прави палачинки. Тях можеш да ги докоснеш, пък и са вкусни.

супер стил. Блогът ти отива. Ай лайк!

anchett hat gesagt…

"Никой никога не е успявал да пренесе нищо от съня си. Има една невидима митница на излизане от съня, където всичко се конфискува." Г.Г. :)


Благодаря ти за книгата. Точно от това имах нужда последните седмици.